Rengeteg embert rúgnak ki a német nagybanktól

A korábban tervezettnél lényegesen nagyobb létszámú elbocsátásokat és több fiók bezárását fogja bejelenteni a Commerzbank felülvizsgált stratégiai tervének augusztusi bemutatásakor - tájékoztatta a Reuters hírügynökséget a bank felügyelő bizottságának egyik tagja.
Csernátony Csaba, 2020. június 15. hétfő, 11:48
Fotó: Shutterstock

A bank felügyelő bizottságában az alkalmazottakat képviselő Stefan Wittmann, a Verdi szakszervezet titkára a hírügynökséggel azt közölte, hogy "a korábban bejelentettnél lényegesen több fiók bezárására és több alkalmazott elbocsátására fog sor kerülni".

A Commerzbank tavaly fiókhálózatának ezerről mintegy nyolcszázra csökkentését helyezte kilátásba. Bejelentette egyúttal, hogy 4300 munkahelyet készül felszámolni egyes üzletágakban, miközben 2 ezer új munkahelyet hoz létre "stratégiai területeken". A különbözet, a 2,3 ezer fős csökkentés az alkalmazotti létszám 5,7 százaléka - írja az MTI a német bank tájékoztatására hivatkozva.

A bank szóvivője nem kommentálta a hírügynökség értesülését. Stefan Wittmann a Reuters hírügynökségnek adott tájékoztatójában egyúttal bírálta az amerikai Cerberus befektetési társaság, a Commerzbank egyik főrészvényese követelését is képviseletének két tagra növelésére a felügyelő bizottságban. Elmondta, hogy a Cerberus további költségcsökkentéseket is el kíván érni a bank gazdálkodásában.

A Cerberus 2017-ben vásárolt 5 százalékos részesedést a második legnagyobb német bankban, a Commerzbankban. A bank részvényének az árfolyama azóta 60 százalékkal csökkent a versenykörnyezet kihívásai és gazdálkodási nehézségek miatt. A Commerzbank az első negyedévet veszteséggel zárta és éves eredmény előrejelzésében "nagyon ambiciózusnak" nevezte a nyereség elérését.

HOZZÁSZÓLÁSOK