A Ryanair bércsökkentésről, fizetés nélküli szabadságról és 3 ezer álláshely megszűnéséről tárgyal dolgozóival és a szakszervezetekkel, miután a koronvírus-járvány miatt ötmillió utast veszített - írja a CNBC. A beszólásairól ismert Michael O'Leary vezérigazgató nem spórol az európai kormányokat illető bírálataival: úgy véli, a kéthetes karantén, amelyet Olaszországban vagy az Egyesült Királyságban vezettek be, egy vicc.

A londoni kormány környezetéből például nem sikerült választ kapni arra, hogy egészen pontosan milyen korlátozásokkal is jár az intézkedés. Ha kérdeztek, az volt a felelet, hogy tudósok javaslatára vezették be ezt, ám azt nem tudták megmagyarázni, hogy ha a briteknek nem szabad mozogniuk, akkor az íreknek és a franciáknak miért szabad.

A cégvezető ezzel együtt optimista, úgy véli, hogy a hatalmas árengedményekkel, amelyeket a szállodák és a légitársaságok készülnek adni, még megmenthető a nyaralási szezon - legalábbis részben. Észak-Európa lakói, a britek vagy az írek Spanyolországba és Portugáliába mennek majd nyaralni, főként az igazi iskolaszünet idején. Ennek ellenére a Ryanair forgalma csak nagyjából fele lehet annak, mint 2019 második üzleti negyedévében elért, ami a cégnél a július és szeptember közti időszakot fedi.