A koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások következtében a vállalkozások rég nem látott mértékű kihívásokkal szembesülnek világszerte. Az SAP a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak enyhítése reményében úgy döntött, hogy egyes alkalmazásait a felhasználók számára ingyenesen rendelkezésre bocsátja.

Az SAP a pandémáis helyzet globális hatásaira reflektálva bejelentette, hogy a következő 90 napra minden üzleti szereplő számára díjmentesen elérhetővé teszi SAP Ariba Discovery nevű platformját, hogy bármilyen árura vagy szolgáltatásra felmerülő beszerzési igény szabadon közzétehető legyen és jutalékoktól mentesen befuthassanak a szállítói ajánlatok. Az Ariba Network a világ legnagyobb üzleti hálózata, amely 190 országban több mint 4 millió beszállítót hoz egy platformra, és mintegy 3200 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolít.

Az SAP közleménye emlékeztet arra, hogy a platform alapvetően előfizetéses konstrukcióban működik az ügyfeleik részére, a beszállítói ajánlatokért pedig jutalékot számít fel a vállalat. A koronavírus elleni harc jegyében az SAP most ezekre a díjakra moratóriumot hirdet. A felajánlás célja, hogy a felborult kereslet-kínálati viszonyokat, a kritikus szintekre süllyedő vagy éppen túltelített kapacitásokat kiegyensúlyozza, ezáltal elősegítse a globális áru- és szolgáltatásforgalom életben tartását, és az ellátási láncok zavartalan működését.

A vállalat a Covid-19 okozta pandémiás helyzetben egy másik felajánlást is meghirdetett, az üzleti célú utazások tervezésére, lebonyolítására és adminisztrálására szolgáló SAP Concur megoldásra vonatkozóan. A termékcsaládhoz tartozó TripIt mobilapplikáció világszerte százezres nagyságrendben dolgoz fel útvonalterveket az utazók számára. Figyeli a foglalásokat, a késéseket, járattörléseket, bármilyen változásról azonnal értesíti felhasználóit.

Az SAP ennek az alkalmazásnak a Pro verziójához ajánl most ingyenes hozzáférést azzal a céllal, hogy a koronavírus járvány idején az utazást korlátozó minden nemzetközi lépésről időben tájékozódhassanak azok a felhasználók is, akik eddig nem voltak a cég ügyfelei.

Minden magánszemély március 31-ig ingyenesen letöltheti az alkalmazást, emellett további 6 hónapig megkapja a TripIt Pro szintű hozzáférést is, ami természetesen az SAP jelenlegi ügyfeleinek is ingyenesen rendelkezésre áll majd ezen időszak alatt - derül ki a társaság közleményéből.