Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben a hagyományos áruházaknak elegendő készletük van a koronavírus-járvány miatt felpörgött vásárlások kiszolgálására, az online kiskereskedőknél bizonyos termékek kifogytak - írta a Radio Praha. A Tesco ottani áruházaiban érzékelték, hogy megugrott a kereslet a tészták, a rizs, a liszt, a konzervek és az olaj iránt, amelyekből sokkal több fogy, mint máskor.

A Hyparmerket Globus lánc szintén arról számolt be, hogy a boltjai polcairól elkapkodták a tartós élelmiszereket. A cég szóvivője szerint semmi ok a pánikra, mindent el fognak követni a fogyasztók kiszolgálása érdekében, és ezzel egyidejűleg megvédik a dolgozóikat. A Kaufland elismerte, hogy rövid időn át tartó hiány alakulhat ki egyes tartós élelmiszertermékekből. Dolgoznak a pótláson.

Csehország legnagyobb online élelmiszer-kiskereskedője, a Rohlik.cz ötszörös ugrást regisztrált a keresletben. Azt tapasztalták, hogy vevőik annyit vásárolnak egy nap alatt, mint máskor egy hét alatt. A Novinky.cz arról számolt be, hogy a vevőik értékben 11-12 ezer koronányi áruval tömik tele virtuális bevásárlókocsijaikat, ami megfelel a cseh bruttó átlagbér harmadának. Egy vevő arra panaszkodott, hogy számos online boltot keresett fel, ám nem tudta megvásárolni, amit akart.