Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államokban hosszú ideig magas maradt az új koronavírusos fertőzöttek száma, ami számos ágazat fellendülését hátráltatja, köztük a szállodaiparét, a közlekedési szektorét és a szórakoztató szféráét. Az idegenforgalom gyengesége is fékezi a kaszinóiparág talpra állását.

A kaszinókat márciusban zárták be az Egyesült Államokban, az alkalmazottakat pedig fizetés nélküli szabadságra küldték. Szigorú megkötésekkel csak júliusban nyithattak ki újra a játéktermek, amelyekben be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait és a vendégek számát a befogadóképesség 50 százalékában korlátozták.

Az amerikai szövetségi törvények értelmében a vállalatoknak el kell bocsátaniuk azokat a munkavállalókat, akik több mint hat hónapja vannak fizetés nélküli szabadságon. Az MGM Resorts International érintett munkavállalóinál augusztus 31-én jár le ez a határidő - írta az MTI.

A CNBC amerikai hírtelevízió értesülései szerint Bill Hornbuckle, a vállalat vezérigazgatója az elbocsátott munkavállalóknak pénteken elküldött levelében azt ígérte, hogy visszaveszi őket, ha a helyzet javulni fog. Elismerve, hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a jövő, a vezérigazgató úgy fogalmazott, nagyon bízik abban, hogy végül átmenetinek bizonyulnak a nehézségek.

Az MGM Resorts International a legnagyobb szálloda-kaszinó üzemeltető Las Vegasban, amely a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Bár Nevadában már június elején feloldották a zárlatot, a szállodák és kaszinók konganak az ürességtől. Az MGM két nagy kaszinó-szállódája, a Las Vegas-i Park MGM és a New York-i Empire City még mindig zárva tart.

A Las Vegast felkereső turisták száma 61 százalékkal, 1,44 millióra csökkent júliusban.