Durva leépítés jöhet a Lufthansánál

Az összesen 130 ezer munkavállalót foglalkoztató Lufthansa Group vezérigazgatója egy belső levélben azt közölte a dolgozókkal, hogy tízezer fő elbocsátásra is sor kerülhet a koronavírus-járvány, illetve a cégméret kényszerű csökkentése miatt. Az össz-flottát száz géppel szeretnék csökkenteni, és 2023-ig nem számolnak a járvány előtti szintre való visszatéréssel - értesült az Airportal.hu.
Szepesi Anita, 2020. április 24. péntek, 19:44
Fotó: Napi.hu

A Lufthansa vezér úgy fogalmazott, a légiközlekedést érintette először ez a krízis, és ez az iparág lesz az utolsó, amely kijön belőle - olvasható a portál beszámolójában.

A héten a Virgin Australia már önkéntesen csődvédelembe vonult. A Reuters szerint a légitársaság összesen 4,4 milliárd USA-dollár tartozást halmozott fel több mint 10 ezer hitelezője felé, a saját dolgozóinak 286 millió dollárral tartozik.

Dél-Amerikában az egyik nagy szereplő, a több országban jelen lévő Avianca-csoport esetében merült föl, hogy túléli-e a válságot.

A Reuters szerint a Korean Air 971 millió dolláros állami mentőövet kap, a Mediafax hírügynökség a román Tarom állami segítségéről ír.

A Boeingről azt írják, hogy a cég a felével csökkentheti a 787 Dreamliner gyártósorainak kibocsátását, és leépítéseket jelenthet be a jövő héten esedékes, első negyedéves jelentés közzétételekor.

HOZZÁSZÓLÁSOK