Koronavírus: 75 millió eurós hitelt kap egy német cég oltóanyagfejlesztésre

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és a gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó CureVac német biogyógyszerészeti vállalat 75 millió euró (26,2 milliárd forint) összegű hitelmegállapodást kötött. Az összeg a fertőző betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésére irányuló munkát támogatja, köztük a koronavírus-fertőzés elleni potenciális oltóanyag kifejlesztését - közölte az Európai Bizottság.
Szabó Zsuzsanna, 2020. július 6. hétfő, 18:18
Fotó: Reuters

A hitel az Európai Bizottság közleménye szerint abban is segíteni fogja a vállalatot, hogy bővítse gyártási kapacitását, és felgyorsítsa negyedik gyártóüzemének befejezését, amely a cég székhelyén, a németországi Tübingenben épül.

A finanszírozás az uniós kutatási és innovációs keretprogram, a "Horizont 2020" keretében, a fertőző betegségekkel foglalkozó InnovFin finanszírozási eszköz forrásaiból fog megvalósulni.

Az eszköz révén az EIB eddig 13 vállalatnak nyújtott összesen 316 millió euró összegű hitelt különböző fertőző betegségek - mindenekelőtt a koronavírus-fertőzés - elleni gyógymódok, oltóanyagok és diagnosztikai eljárások kifejlesztésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK