Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbb új esetet Bécsben (91), Felső-Ausztriában (31), Tirolban (28) és Alsó-Ausztriában (21) diagnosztizálták.

Az országban eddig 22 439 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 724-en haltak bele a fertőzés okozta betegség szövődményeibe, míg 20 268-an már meggyógyultak. Jelenleg 1447 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 118-an szorulnak kórházi kezelésre.

Augusztusban az új fertőzöttek csaknem fele (47,7 százalék) családtagoktól, illetve a közös háztartásban élőktől kapta el a koronavírust, míg több mint egyötöde (20,6 százalék) a munkahelyén fertőződött meg. Majdnem egytizedük (8,7 százalék) a külföldön töltött nyaralás során kapta el a vírust.

Salzburg tartományban nemrég egy család 23 tagja fertőződött meg egy törökországi esküvőn, az eset miatt ötvenen kerültek karanténba.

Innsbruckban a szomáliai kulturális közösségben alakult ki fertőzési gócpont, 12-en kapták el a koronavírust. A város vezetése többnyelvű felhívást tett közzé, eszerint azok jelentkezését várják, akik a közelmúltban részt vettek a szomáliai közösség rendezvényein.

Görögországban is megugrott a fertőzések száma

Rekordmagasra, 262-re nőtt Görögországban a koronavírussal diagnosztizáltan fertőzöttek napi száma - közölte az egészségügyi minisztérium szerdán Athénban az MTI szerint. A járvány görögországi megjelenése, vagyis február vége óta egyszer sem regisztráltak ennyi új fertőzöttet egy nap alatt.

A tárca közlése szerint az utóbbi 24 órában feljegyzett 262 esetből 22-t az ország határátkelőhelyeiről jelentettek. Jelenleg 132 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, 24-en pedig intenzív osztályon vannak.

Vasszilisz Kikiliasz egészségügyi miniszter a Szkai helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a fertőzöttek átlagéletkora 36 évre mérséklődött. Minisztériumának tájékoztatása szerint a kór halálos áldozatainak átlagéletkora 76 év.

A fertőzöttek számában az utóbbi hetekben mutatkozó növekedés miatt a hatóságok ismét szigorúbb egészségügyi intézkedéseket voltak kénytelenek életbe léptetni annak ellenére, hogy tart a turisztikai csúcsszezon.

A turisták kedvelt úti céljának számító országban 6177-re gyarapodott az azonosított fertőzöttek száma, közülük 216-an hunytak el a kórban.