Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy az amerikai Moderna koronavírus-vakcinája sikerrel előzi meg a koronavírus új változatainak támadását is az emberek ellen - adta hírül a BBC a gyógyszergyártó kutatóira hivatkozva. Ez vonatkozik a híressé vált angol és dél-afrikai mutánsokra is, amelyek sokkal fertőzőbbek az eredeti kórokozónál.

Az ellenőrzések azt mutatták, hogy az oltás hatására keletkező antitestek felismerik és le tudják birkózni az új változatokat is. Az első eredmények persze további megerősítést igényelnek, olyan emberek vizsgálatával, akiket már beoltottak. Az új változatok egyébként egyre több országban jelennek meg, miközben a jelenleg forgalomban lévő vakcinákat az eredeti ellen fejlesztették ki.

A mostani eredményeket nyolc embertől származó vér vizsgálata alapján kapták, akik megkapták a Moderna oltásának mind a két dózisát. Ennek alapján úgy tűnik, az immunrendszerük által termelt antitestek rátámadtak a vírusra és meggátolták, hogy behatoljon az emberi sejtekbe.