Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tesco és a Lidl külön, dedikált időszakot biztosít az idősebbeknek a bevásárlásra Írországban. A lépésre azért volt szükség, hogy a koronavírus által leginkább veszélyeztetett korosztályt megóvják a megfertőződétől - írja az Independent.

Elsőbbség az időseknek

A járvány miatt az emberek világszerte pánikvásárlásba kezdtek, azonban a készletek felhalmozása sokszor pont a vírus által leginkább veszélyeztetett csoportokat gátolja meg abban, hogy hozzájussanak a szükséges élelmiszerekhez és háztartási termékekhez. Ezért több boltlánc bevásárlóidőt vezetett be kimondottan idős vásárlóknak szánt, ezzel szeretnék garantálni, hogy ne fogyjanak ki a készletek, mire az idősek odaérnek a boltokba.

Az írországi Lidl-boltokban például reggel 9 és 11 között lesz a dedikált időszak. A Tesco pedig az időseket és az őket gondozókat arra kéri, hogy bizonyos napokon látogassák az üzleteket, ők március 18-ától hétfő, szerda és péntek reggel 9 óráig intézhetik zavartalanul a bevásárlást.

(A lépés mindenképp fontos az idősek számára, az viszont általánosságban lényeges, hogy mivel az idősek a legveszélyeztetebbek, ezért, ha meg tudják oldani, akkor érdemeseb inkább mást, fiatalabbakat megkérniük a bevásárlásra.)