Korrupció: Megegyezett a Siemens

A Siemens AG német gépipari konszern 43 millió dollárt fizet Izraelnek egy évtizede húzódó korrupciós ügy megegyezéses lezárására.
MTI-Eco, 2016. május 2. hétfő, 20:08
Fotó: Reuters

A vád szerint a Siemens az izraeli állami áramszolgáltató vállalat (Israel Electric Corp, IEC) vezetőit vesztegette meg több millió dollárral megrendelésekért 1999 és 2005 között.

Az eljárás megegyezéses lezárását az izraeli igazságügyi minisztérium jelentette be hétfőn.

Üdvözöljük az izraeli hatóságok vádemelést ejtő és az eljárásban a Siemens maximális együttműködését elismerő döntését - fogalmaz a Siemens közleménye.

A Siemens folytatni tervezi izraeli tevékenységét, beleértve termékek és szolgáltatások vásárlását, valamint izraeli cégekbe történő beruházásokat is - közölte a cég.

A Siemens AG a világ több mint 200 országában van jelen és mintegy 348 ezer munkatársat foglalkoztat. A 2015. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a vállalat 75,6 milliárd eurós árbevételt és mintegy 7,4 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el. A csoport tevékenysége az energia, az infrastruktúra, az ipar, és az egészségügy területére terjed ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.05.02 20:55

Tehát ha ad valakiknek egy rakás lét, akkor korrupt, és nyomoznak ellene.
Ha mégtöbb pénzt ad, akkor megegyeznek, és nincs
Érdekesen alkalmazzák a törvényeket.
Rohadt egy dolog, amit hol igazságnak, hol jognak neveznek.
Vagyis a törvények a csórikra vonatkoznak, így a Tisztelt Bíróság is hitelét vesztette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html