A források szerint a tárgyalások még korai szakaszban vannak, a megállapodás pedig egyáltalán nem garantált. A Bombardier más lehetséges partnerekkel is tárgyal - tették hozzá.

Elemzők szerint a Bomardier vasúti szerelvéneket gyártó részlege 5 milliárd dollár körüli összeget érhet. Ezzel párhuzamosan a berlini székhelyű közlekedési divíziójának kisebbségi részesedését a frankfurti börzére vinné, hogy erősítse a mérlegét.

A WSJ emlékeztet, hogy a Siemens csütörtökön közli a harmadik negyedéves eredményét. A várakozások szerint a vállalat gyenge számokról, azaz 23 százalékos profitcsökkenésről fog beszámolni. Az egyelőre nem világos, hogy közölnek-e bármit a Bombardier-tárgyalásokról is.

Májusban a Bombardier vezérigazgatója, Alain Bellemare azt mondta, hogy a vállalat vezetése a vasúti részleg joint venture jellegű működtetésén vagy annak részleges eladásán gondolkodik a kisebbségi részesedés értékesítése mellett, de elutasította azokat a spekulációkat, miszerint a teljes részlegtől megválna a vállalat.

Egy másik forrás úgy vélte, hogy a Siemens összeolvaszthatja a vasúti részlegét a Bombardier hasonló divíziójával részleges részvényeladás mellett.