Küzdelem a medvék ellen - újabb áldozatok

Az Egyesült Államok legtöbb jelzáloghitel-kötvényét jegyző hitelintézete újabb elbocsátásokra készül, hogy a kockázatos ügyleteiből származó veszteségein faraghasson.
NAPI Online, 2007. november 28. szerda, 17:20
Fotó:

A Bear Stearns tőzsdére vezetése óta először jelentett veszteséget, és az október végén közölt 300 fős elbocsátáson felül további leépítésekkel számol mind európai, mind a tengerentúli képviseleteinél. Mint azt a Bloomberg megtudta, amennyiben a pénzintézet a következő év első negyedévében is veszteséges lesz, úgy az elbocsátások folytatódhatnak. A Bear Stearns idén mintegy 900 ember leépítéséről rendelkezett, 6 százalékkal csökkentve munkaerőállományát.

A befektetési bank az előrejelzések szerint a negyedik negyedévre vonatkozóan is veszteséget fog jelenteni, hiszen csak októberben 1,2 milliárd dollár másodpiaci kötvényekből származó kára keletkezett. A cég a harmadik negyedévben 61 százalékos éves szintű profitcsökkenésről adott számot.

A Bear Stearns részvényei 38 százalékot veszítettek az idén, ám az újabb költségmegtakarító bejelentés hatására közel 5 százalékot emelkedtek New Yorkban a kereskedés első órájában.

HOZZÁSZÓLÁSOK