BUX
38240

Lamborghini batár a láthatáron

Négyajtós autó gyártását fontolgatja a Lamborghini.

NAPI, 2010. augusztus 5. csütörtök, 11:31

Az Automobili Lamborghini SpA négyajtós szedán gyártását fontolgatja, amely versenyre kelhetne az Aston Martin és a Maserati hasonló autóival - írja a Bloomberg. A versenyautó-gyártó tulajdonosa, a német Volkswagen azzal küszködik, hogy nem tudja kihasználni a 200 ezer dollárnál drágább szuperluxus-autók piacának fellendülését.

Az első fél évben csak 674 ilyen autót adtak el, ami 18 százalékkal kevesebb a tavalyinál. Eközben csak az USA-ban, az ilyen batárok legnagyobb piacán, idén várhatóan 70 százalékkal bővülnek az értékesítések a 37 százalékos tavalyi zuhanás után. A BMW Rolls-Royce divíziója 970 autós féléves eladással rekordot ért el.

A Lamborghinit nem jövedelmezősége miatt tartja a VW, hanem azért mert ezzel bizonyíthatja, hogy jelen van a nagyon nagy presztízsű autók piacán - nyilatkozta egy elemző a hírügynökségnek. Ezért többször meggondolják, mielőtt egy új modell gyártásába fognak. Négyajtós Lamborghini még nem volt a piacon, a négyüléses Espeda sportkupét 1978-ig gyártották.