Leállások jönnek a Teslánál

Az elektromos autókat gyártó Tesla öt napra leállította a munkát kaliforniai fremonti üzemében, ahol a Model 3 fut le a szerelőszalagról - szemlézi a Buzzfeed hírportál értesülését az MTI.
Szabó Dániel, 2018. április 17. kedd, 15:16
Fotó: AFP

Az üzemleállást előzetes figyelmeztetés nélkül jelentették be a dolgozóknak.

A Tesla szóvivője közölte, hogy az üzemleállásban nincs semmi rendkívüli, hanem az automatizált gyártási folyamat kiigazítása miatt vált szükségessé. Hasonló okból, a robotok beállítása miatt állították le átmeneti időre februárban is a termelést.

A Buzzfeed beszámolója szerint az üzemszünet alatt a dolgozók választhatnak fizetés nélküli szabadság kivétele, vagy fizetett szabadságuk felhasználása között.

Ha műszakilag indokolt is, a Teslának mindenesetre kényelmetlenül jön a gyártás leállítása annál a "tömegcikknek" szánt modellnél, amelyhez oly nagy reményeket fűzött. Elon Musk a Tesla vezére a Model 3-ra eredetileg heti ötezres gyártási volument tűzött ki célul 2017 végére, ez azonban idén július végére lett elhalasztva. Március végén heti kétezernél állt a gyártási volumen.

Elon Musk nemrégiben közölte, hogy a gyártási folyamat túlzott mértékű robotizálása nem várt problémákat okozott és lelassította a termelést a Teslánál. "Hiba volt túlzott mértékben robotizálni a gyártást a Teslánál. Pontosabban az én hibám volt. Alábecsüljük az emberi munkát" - fogalmazott egy Twitter üzenetében.

A cég gyártja a legjobban gyorsuló elektromos autót, de egy tajvani cég most komoly konkurenciát jelenthet a számukra.

A fotó forrása: Scott Olson/GETTY Images North America/AFP.


HOZZÁSZÓLÁSOK