Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Reuters brit hírügynökség szerint amennyiben igaznak bizonyul a jelentés, úgy a napi 315 ezer hordó olajat kitermelő Sarara működésének felfüggesztése a közeli el-Fíl olajmezőn való munkálatok megszakítását is eredményezni fogja Líbia törvényes rendet nélkülöző déli sivatagában. Fíl átlagosan 70 ezer hordó olajat termel naponta.

Egy helyi mérnök szerint a sararai létesítményben leállítják a kitermelést, de erre vonatkozó pontos időpontot az illetékes nem mondott. Mohamed Maigál, a magát a Fezzán Haragja Mozgalomnak nevező törzsi fegyveresek szóvivője szintén megerősítette, hogy felfüggesztik az olajkitermelést - írta az MTI híre alapján az Index.

Líbia Moammer Kadhafi diktátor rendszerének 2011-es bukása után mély káoszba zuhant, több rivális frakció is verseng az ország ellenőrzéséért. A líbiaiak gyakran öntik ki a magas infláció és az infrastruktúra hiánya miatt érzett haragjukat a NOC-ra, amelyet egyfajta "fejőstehénnek" látnak az olaj- és földgázeladásokból származó több milliárd dolláros éves bevétele miatt.

Az észak-afrikai ország nemrég napi 1,3 millió hordóra tudta emelni olajkitermelését, amire 2013 óta nem volt példa.