Leállítja több gyárát az Airbus

Négy napra leállítja spanyol és francia üzemeit az Airbus, hogy szigorú egészségügyi intézkedéseket vezessen be - közölte az európai repülőgépgyártó kedden az MTI-vel.
Csernátony Csaba, 2020. március 17. kedd, 10:17
Fotó: Napi.hu

A toulouse-i székhelyű társaság gyárait a francia és spanyol hatóságok napokban meghozott döntései miatt kell négy napra leállítani, hogy ezalatt szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedéseket vezethessenek be. A lépések a higiéniát, a szigorú takarítást, és az emberek közti távolság megtartását szolgálják.

Az Airbus közölte azt is, mindenben követik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koronavírus-járványhoz kötődő ajánlásait és a helyi hatóságok előírásait. A cég minden olyan munkakörben, ahol ez lehetséges, otthoni távmunkát rendelt el, emellett folyamatosan tárgyal a légitársaságokkal és lízingcégekkel, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás a gépek leszállításában.

A gyártó Franciaországban négy, Spanyolországban három gyárral rendelkezik és mintegy 52 ezer embert foglalkoztat. Ezekben az egységekben készülnek a gépek törzsei, vízszintes vezérsíkjai és orr részei, Toulouse-ban pedig mind a négy kereskedelmi típusnak van egy végösszeszerelő gyártósora.

HOZZÁSZÓLÁSOK