Leépít az E.On

Elbocsátások nélkül hajt végre leépítést a Németországban az E.ON energiakonszern.
NAPI, 2009. augusztus 9. vasárnap, 19:12
Fotó:

Vasárnapi lapjelentések szerint a világszerte 90 ezer embert foglalkoztató német E.On vállalatcsoport és a német szolgáltatási szektor munkavállalóit képviselő ver.di szakszervezet abban állapodott meg, hogy 2012 végéig nem lesznek elbocsátások Németországban, még akkor sem, ha az üzletmenet ezt elvileg indokolná - jelentette az MTI.

A szakszervezet tájékoztatása szerint a 40 ezer németországi állásból kétezret felszámol a cég a közeljövőben, elsősorban az informatikai területen, de nem elbocsátásokkal, hanem a nyugdíjba vonulók munkahelyének megszüntetésével, önkéntes kilépésekkel, tevékenységek kiszervezésével.

Az egyezséggel elhárult a csoportos létszámcsökkentések és ezzel a sztrájkok veszélye. A munkáltató és a dolgozók között hónapok óta feszült volt a viszony az E.On 2011-ig tartó, 1,5 milliárd eurós költségcsökkentési programja miatt.

Az E.On-cégek Magyarországon mintegy ötezer főt foglalkoztatnak. Úgy tudjuk, a létszámcsökkentési döntés a németországi társaságokat érintik, Magyarországon ennek várhatóan nem lesz hatása.

HOZZÁSZÓLÁSOK