Több ezres leépítés jöhet az Audi gazdájánál Szlovákiában

Akár háromezer alkalmazott is elveszítheti az állását a pozsonyi Volkswagenben. Az autógyár jelenleg nem tervezi új modellek gyártását, amelyek az elkövetkező években jöhetnének le a szalagról. A vezetőség ezért a tömeges elbocsátást fontolgatja - értesült a paraméter.sk. Ez a győri Audira - a VW leánycégére - is hatással lehet.
K. Kiss Gergely, 2019. február 10. vasárnap, 12:44
Fotó: AFP

A jövőjükért aggódnak a pozsonyi Volkswagen alkalmazottai, ugyanis a portál szerint a vezetőség lehetséges elbocsátásokat tervez.

Miután az elmúlt hónapban megközelítőleg ezer munkás távozott az üzemből, ezúttal az elbocsátás akár háromezer alkalmazottat is érinthet - ebből 500 logisztikai munkást. A hírt a szakszervezet elnöke, Zoroslav Smolinksý is megerősítette.

"A vezetőség tájékoztatott a lehetséges létszámcsökkentésről. Ez azonban csak akkor veszélyeztet, amennyiben az elkövetkező évekre az üzem nem kapna engedélyt új modellek gyártására" - nyilatkozta Smolinský, aki szerint a helyzet végül megnyugszik majd és az üzem gyárthat új modelleket.

Smolinský elmondása szerint felkérték a németországi szakszervezetet, hogy segítsenek nyomást gyakorolni az ottani vezetőségre, és adjanak új termelést a pozsonyi üzemnek. Szerinte az Audi és a ©koda egyes modellje is versenyben van, de konkrétumokat csak az elkövetkező hetekben mondhatnak.

Korábban megírtuk, hogy a szlovákiai VW már elbocsátott körülbelül 500 kikölcsönzött magyar dolgozót, akik visszatérhettek az Audi Hungariához.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK