Így teljesít a magyar Lego-gyár

Nettó árbevételét csaknem 12 százalékkal, 37,5 milliárd forintra, míg adózott eredményét csaknem 90 százalékkal, 1 milliárd forintot meghaladó mértékűre növelte 2019-ben a Lego Manufacturing Kft. - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2020. augusztus 25. kedd, 13:20
Fotó: MTI/EPA

A dán Lego A/S egyszemélyi tulajdonában lévő, legó játékfigurákat gyártó nyíregyházi társaság kötelezettségei csökkentek, de ezen belül a hosszú lejáratúak megugrottak.

A 2019-ről szóló beszámoló adatait még nem befolyásolja a koronavírus-járvány, de hatásai a 2020-as évet már érintik - áll a jelentésben. A Lego mexikói gyárának leállása miatt nőttek a magyar gyár megrendelései. A társaság nem is tervez a gyár leállításával, az üzem folyamatosan működik - számolt be a napilap.

A tervek szerint folytatják a beruházásokat, a járvány ellenére jelentős visszaeséssel nem számolnak. A társaság nyomatékosította, hogy a tőkehelyzete stabil, és a likviditás megőrzésére megfelelő pénzügyi tartalékokkal rendelkezik.

Tavaly a kft. által foglalkoztatott saját munkavállalók éves átlagos száma a 2018-as 1915-ről 2034-re nőtt, miközben a bérköltségek és a személyi jellegű egyéb kifizetések 10,41 milliárdról 21,04 milliárd forintra emelkedtek. A tulajdonos úgy határozott, hogy nem vesz ki osztalékot, és a mintegy egymilliárd forint adózás utáni profitot az eredménytartalékba helyezi.

HOZZÁSZÓLÁSOK