Papírra vált a Lego

Felhasználói, azaz a gyermekek kérésére zöldebbé válik a Lego: először a csomagolásban hagynak fel az egyszer használatos műanyagokkal, később válthatják le az építőelemek hagyományos műanyag alapanyagát.
Komócsin Sándor, 2020. szeptember 16. szerda, 11:31
Fotó: Pixabay

A Lego 2021-től kezdve elkezdi papírral helyettesíteni termékei műanyag csomagolását, hogy bizonyítsa: élen jár a fenntartható fejlődés előmozdításában - írja a BBC. A vállalat beszámolójából kiderül, hogy a változtatást azért gyorsítják fel, mert erre kérik a céget a termékeivel játszó gyermekek. Számtalan ilyen témájú levelet kaptak. A vállalat 2025-re minden csomagolóanyagához újrahasznosítható anyagot akar felhasználni.

Az új rend bevezetése nem lesz olcsó mulatság: a Lego a következő három évben összesen 400 millió dollárt (120 milliárd forint, a budapesti 4-es metró építési költségének valamivel több mint negyede) költ olyan fejlesztésekre, amelyek a tevékenységét környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá teszik. A Lego-játékok építőelemei műanyagból vannak, és egyelőre ez nem változik. Vizsgálják a cukornádalapú nyersanyagok felhasználásának lehetőségét. Ezen a téren 2030-ra akarnak eljutni a műanyag lecseréléséhez.

A Lego 2020 első felét emelkedő eladásokkal zárta, mivel a karanténba zárt emberek több játékot vettek a gyerekeiknek, ráadásul jól fogytak a bonyolultabb fajták. A cég a pandémia ellenére azt tervezi, hogy 120 új áruházat nyit a világon idén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.09.16 14:15

Ja, és akkor innentől kezdve inkább irtják a fákat és az erdőket. Remek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html