Lehűtötte a kedélyeket a FedEx

A cég első negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderül, 380 millió dolláros profitot termelt az előző három hónapban. Ez megfelel a vártnak, azonban a kilátások már nem olyan rózsásak.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 15:22
Fotó:

A második legnagyobb amerikai csomagküldő szolgálat előrejelzése szerint az aktuális negyedben várhatóan 1,15 és 1,35 dollár között alakulhat az egy részvényre jutó eredmény, ami elmarad a Bloomberg által kérdezett elemzők által várt 1,37 dolláros átlagától. Emellett a társaság egy 1700 főt érintő leépítést is bejelentett.

Mindennek önmagán túlmutató jelentősége van, mivel a szállító cégek aktitivását szerteágazó tevékenységük miatt jelzésértékűnek tartják a gazdaság egészének kilátásaira is.

A FedEx csütörtökön publikálta első negyedéves eredményét, amely szerint a profit 380 millió dollárra emelkedett - avagy részvényenként 1,2 dollárra - az egy évvel korábbi 181 millió dollárról - számolt be a Marketwatch.

Az eladások 18 százalékkal emelkedtek 9,46 milliárd dollárra.

A FactSet elemzői várakozásainak teljes mértékben megfelelnek az adatok.

A teljes pénzügyi évre a FedEx részvényenkénti 4,80-5,25 dolláros részvénynekénti profitra számít, az elemzők 5,24 dollárra prognosztizálják a részvénynekénti profitot.

HOZZÁSZÓLÁSOK