Leminősítette a Bank Austriát a Standard & Poor's

Egy fokozattal, "A-" fokozatra rontotta kedden a magyarországi UniCredit Bank osztrák anyavállalata, a Bank Austria adóskockázati besorolását a Standard & Poor's hitelminősítő a növekvő török és orosz kockázati kitettség miatt. A társaság negatív besorolási kilátást tart fenn az osztályzatra.
MTI, 2013. május 28. kedd, 18:05

A hitelminősítő a döntést azzal indokolta, hogy a bank az elmúlt időben jelentős növekedést ért el külföldön. A társaság olyan piacokon terjeszkedett és tervez további növekedést, amelyek a hitelminősítő szerint magasabb gazdasági kockázatokkal bírnak. Az ilyen országok között említette Törökországot és Oroszországot.

Az S&P szerint a bank változó földrajzi kitettsége magasabb hitelezési, piaci, működési és politikai kockázatot jelent az anyabank számára.

A hitelminősítő hangsúlyozta, hogy a "befektetésre ajánlott" kategóriájú osztályzata továbbra is a Bank Austria "erős" üzleti pozícióját, "mérsékelt" tőkehelyzetét és eredményességét, "megfelelő" kockázati helyzetét, "átlagos" finanszírozási és "megfelelő" likviditási körülményeit tükrözi.

HOZZÁSZÓLÁSOK