Bezzeg a lengyeleknél szárnyal a buszbiznisz

Miközben a magyar buszgyártás sorvad és számos használtan vett feketefüst-eregető busz jár az ország útjain, Lengyelországban magasan szárnyal az autóbuszipar.
Barabás Júlia, 2018. július 26. csütörtök, 06:40
Fotó: Pexels

Lengyelországban uniós támogatásokra alapozva igencsak felpörgött az autóbuszpiac - írta a Rzeczpospolita. Az ország történetében először tavaly az autóbusz-eladások meghaladták a 2000 darabot és idén elérhetik a 2500-at is. Az idei első fél évben negyedével ugrottak meg az értékesítések.

Az elmúlt évben 2297 új buszt értékesítettek az országban, ami több mint 15 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az összes eladás értéke nettó 1,8 és 2 milliárd zloty között volt. A környezetbarát buszok értékesítése is gyorsan nő. Míg 2016-ban csak az eladott járművek 2,2 százaléka minősült ilyennek, 2017-ban már hét százalék volt ez az arány. Az utóbbi 85 hibrid, 63 elektromos és 12 gázos buszt takar.

Idén a városi buszok vétele pörgeti fel a piacot, ezeknél továbbra is a lengyelek hazai márkája, a Solaris vezet.  Az idei év első hat hónapjában összességében a Mercedes-Benz volt a lengyel piac vezető márkája. A Solaris állt a második helyen, a bronzérem pedig a MAN-nak járt, amelynek járművei visszatértek a lengyel piacra.

A fotó forrása: Lé Minh/Pexels

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.07.26 09:38

@matura:
Széles mindenkitől, aki szóba áll vele, ellopja, elcsalja mindenét, de kezdeni semmit nem tud vele. Őkegyelme mérhetetlenül ostoba, csak a haverjainak, mint Pintér vagy POlt, az ügyvédeinek köszöhet mindent. Ő maga egy idióta vén barom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.07.26 08:45

Ezen az ágazaton mérhető le igazán a rendszerváltó elit hazaárulási szintje, amit orbán továbbra is legmagasabb szinten müvel, mikor mindent ellop, még azt is ami le van ragasztva, arab, orosz kínai török azerbajdzsáni cigány maffiával kooperálva. Nálunk széles gábor elsorvasztotta a buszgyártást mercedesznek érdekeit követte.,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html