Rohamra készül a Spar Lengyelországban

Lengyelországban csak most kezdi meg igazán a terjeszkedést a Spar, amely korábban felvásárolt egy vergődő helyi kiskereskedelmi láncot. Egy közepes áruházzal indítják a nagy menetelést.
Barabás Júlia, 2019. december 3. kedd, 06:40
Fotó: spar.hu

A Spar-csoport az Eurospar szárnyai alatt megnyitotta első üzletét a lengyel fővárosban. A cég alig öt év alatt további 400 boltot akar nyitni - adta hírül a gazeta.pl.

A Spar 1996 óta van jelen Lengyelországban, korábban átvette a Péter és Pál lánc áruházait. Most ezekre alapozva akarja kiépíteni áruházláncát.

Az első varsói üzlet 2500 négyzetméter területű lesz az egyik Péter és Pál-bolt helyén. Az áruház 54 dolgozót foglalkoztat. A saját lánc építése mellett a Spar független kereskedelmi boltokkal is együtt akar működni a kölcsönös előnyök alapján (további elárusítóhelyek, illetve nagyobb árukínálat).

Az újramárkázás (Rebranding) keretében támogatják a régi Péter és Pál hálózat boltjait elmaradt kötelezettségeik kifizetésében, illetve tárgyalnak a szerződésekről a szállítóival. Eddig háromszáz céggel kötötték újra a megállapodásukat.

A Spar-csoport ajánlatában 6500 termék szerepel 500 beszállítótól. A cég keresi a helyet logisztikai központjának, amelynek építését már bejelentette.

HOZZÁSZÓLÁSOK