Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik német kereskedelmi hálózat üzletében, a brandenburgi Cottbusban külön pénztárak jelentek meg a lengyeleknek, ami kisebb botrányt kavart - írta az onet.pl. A cég azzal magyarázta intézkedését, hogy - tekintettel földrajzi fekvésére - a városban nagyon sok a lengyel vásárló, akiket például sokszor akcióikkal is megcéloznak. Emellett azzal akartak segíteni nekik, hogy a külön pénztárakban lengyelül beszélő pénztárosokat alkalmaztak.

A lengyelek azonban másként látták a "szívességet". Néhány hónapja megpróbálták felhívni a cég figyelmét, hogy a "főleg a német vásárlók részére fenntartott pénztáraknál" megtiltották a lengyelek kiszolgálását, figyelmen kívül hagyva, hogy ezeknél nem kellett sorban állni. Ezzel szemben a "lengyel vásárlók részére" fenntartott kasszánál hatalmas sorok keletkeztek.

Az intézkedés így összességében nagy felháborodást keltett, és a lengyel nagykövetség Berlinben panaszt tett, ami hatásosnak bizonyult. A kiskereskedő igazgatósága magyarázkodásra kényszerült, elismerte, hogy a a lengyel vásárlók joggal érezhették magukat a többiektől helytelenül megkülönböztetve.