Lengyel és cseh felminősítést lebegtetett meg a Moodys

Lengyelország és Csehország adósbesorolását javíthatja a Moody's a gazdaságuk erősödése miatt, ám a hitelminősítő azt is megjegyezte, hogy ez a változtatás azért még nem a közeljövőre vonatkozik.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 17:02
Fotó:

Amennyiben a továbbiakban is javul a helyzet, a jövőben Lengyelország és Csehország esetében felminősítésre lehet számítani - idézi Dietmar Hornungot, a Moody's elemzőjét a Bloomberg. Ugyanakkor azt is megjegyezte a pénzintézeti elemzés, hogy jelenleg mindkét ország besorolása stabil, ami annyit jelent, hogy az előrelátható közeljövőben még nem lát lehetőséget a besorolás megváltoztatására.


Lengyelország besorolása A2, vagyis öt szinttel lejjebbi a legjobb Aaa minősítéstől, Csehországé pedig eggyel a lengyel minősítés feletti A1 -es.


Szerdán az S&P után a Moody's is aggodalmát fejezte ki Magyarország fiskális megbízhatóságát illetően. Az S&P közölte, csak a részletek ismeretében tudja figyelembe venni a magyar államadósság kockázati besorolásának felülvizsgálatánál a kormány deficitcsökkentésre vonatkozó ígéretét. A Moody's-nál pedig novemberre tűzték ki a magyar minősítés revízióját, amelyet a jövő évi fiskális tervek tükrében ítélnek majd meg - írta a Bloomberg.

HOZZÁSZÓLÁSOK