Tovább folytatódik a Tesco vergődése

Tovább zsugorodik a Tesco áruházlánc Lengyelországban, amiért a vállalat rossz régiós eredményeit okolják. Több száz dolgozó sorsa vált bizonytalanná: akiket nem vesznek át a brit áruházlánc versenytársai, azok az utcára kerülnek.
Barabás Júlia, 2020. január 14. kedd, 16:01
Fotó: Shutterstock

A szakszervezettől kapott információk szerint a Tesco lengyelországi leányvállalata újabb öt áruházát akarja bezárni, aminek hatására csoportos elbocsátások lesznek - jelentette a Rzeczpospolita. Ez mintegy 400 embert érint, ami úgy oszlik meg, hogy 304 fizikai munkát végző dolgozó és 76 vezető beosztású alkalmazott kereshet más munkát.

A dolgozókat megilleti a lehetőség, hogy más munkakörbe kérjék magukat vagy a cég más egységeiben alkalmazzák őket. Ez további elbocsátást is jelenthet, noha néhány helyen a Tesco lengyelországi versenytársai, a Kaufland vagy a Carrefour a dolgozókkal együtt átveszik a Tesco üzleteit

A brit áruházlánc rossz eredményeket ért el a karácsonyi szezonban a kelet-közép-európai régióban. A január elejéig tartó 19 hétben állandó valutaárfolyamon számolva 1,9 milliárd font származott az eladásokból, ami 14,2 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A Tesco szerint a régió gyenge láncszeme a lengyelországi érdekeltség, ennek megfelelően folyamatosan szűkítik ottani tevékenységüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK