A szakszervezettől kapott információk szerint a Tesco lengyelországi leányvállalata újabb öt áruházát akarja bezárni, aminek hatására csoportos elbocsátások lesznek - jelentette a Rzeczpospolita. Ez mintegy 400 embert érint, ami úgy oszlik meg, hogy 304 fizikai munkát végző dolgozó és 76 vezető beosztású alkalmazott kereshet más munkát.

A dolgozókat megilleti a lehetőség, hogy más munkakörbe kérjék magukat vagy a cég más egységeiben alkalmazzák őket. Ez további elbocsátást is jelenthet, noha néhány helyen a Tesco lengyelországi versenytársai, a Kaufland vagy a Carrefour a dolgozókkal együtt átveszik a Tesco üzleteit

A brit áruházlánc rossz eredményeket ért el a karácsonyi szezonban a kelet-közép-európai régióban. A január elejéig tartó 19 hétben állandó valutaárfolyamon számolva 1,9 milliárd font származott az eladásokból, ami 14,2 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A Tesco szerint a régió gyenge láncszeme a lengyelországi érdekeltség, ennek megfelelően folyamatosan szűkítik ottani tevékenységüket.