Lenyúlná az Opel vevőjét a Ford

Több pénzt remél a Volvóért a Ford.
NAPI, 2009. július 31. péntek, 09:21
Fotó:

A Ford Motor Co. lelassítja a Volvo eladását, hogy jobb árat kapjon a svéd autógyártóért - jelentette a Wall Street Journal az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. Az amerikai társaság kivárja, hogy lezáruljon az Opel eladása, majd meghívja a hoppon maradt ajánlattevőket a Volvo tenderére.

Ezért a következő három-négy hétben nem várhatók fejlemények a svéd cég értékesítési folyamatában - mondta a WJS súgója. A Ford nem kommentálta a hírt a Reuters kérésére.

A Volvo decemberben került eladósorba, miután súlyos pénzzavarba került anyavállalata részben a svéd leány eladásával akar forráshoz jutni. A második negyedéves gyorsjelentés közzététele után az amerikai cég pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy számos ajánlattevővel tárgyalnak.

Ezek között két kínai jelentkező, az Opelre is rárepülő, de végül a versenyből kieső BAIC, illetve a Geely, továbbá egy nyugati ipari csoport is található - nyilatkozta a Reutersnek a múlt hónapban egy belső hang. A BAIC számíthat a pekingi önkormányzat támogatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK