Leszállt Ferihegyen a külügy által vásárolt áruszállító repülőgép

Megérkezett a budapesti repülőtérre Dohából az az Airbus A330-200F típusú, szélestörzsű áruszállító repülőgép, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vásárolt meg a Qatar Airwaystől - adta hírül az Airportál.
Domokos Erika, 2020. október 18. vasárnap, 21:46
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A repülőgép vasárnap repült át Dohából új bázisára, Budapestre, és 9 óra 46 perckor szállt le Ferihegyen. A repülőgép a katari légitársaság szürke és fehér alapszíneit viseli, de a feliratokat és logókat eltávolították róla. A repülőgépet a HA-LHU magyar polgári lajstromjel alatt vette nyilvántartásba a hatóság - olvasható az Airportal.hu cikkében, amelyben képest is közölnek a gépről.

A polgári lajstromjelnek és kereskedelmi üzemeltetésnek az egyik előnye, hogy így egyszerűbb a szükséges leszállási és útvonalengedélyek megszerzése - főként például a távol-keleti országok esetében -, mint ha katonai repülőgép lenne - hívja fel a figyelmet a szakportál.

A korábbi bejelentések szerint az A330-as szabad áruszállítási kapacitásait egy erre szakosodott brókercég értékesíti majd a piacon, azaz amikor nincs állami feladat, a repülőgép bevételt termelhet. Szóltak arról hírek, hogy a Wizz Air végezné az üzemeltetést, de erről még nem volt hivatalos bejelentés. Az Airportál ugyanakkor azt tudja, hogy a nemzetközi flotta-adatbázisok szerint a repülőgépet a Wizz Air üzemelteti.

A KKM szeptember elején azt közölte az Origóval, hogy a koronavírus-járvány első hullámának egyik nagy tanulsága az: Magyarországnak rendelkeznie kell megfelelő légi teherszállítási kapacitással. A minisztérium a lehetőségek alapos megvizsgálása után döntött a Qatar Airways egyik Airbus A330-200F típusú repülőgépének megvásárlásáról, a vételárról nem adtak tájékoztatást - emlékeztetett az Airportál.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.10.19 10:37

fürkészőimnek kell nagyobb szállítási kapacitás, kerül amibe kerül, hisz ez a pénz , hanem o1g által magánosítptt közpénz, hogy necsak 300 milliárdért hozhasson 20000 felesleges korrupció miatt tulárazott részben használhatatlan lélegeztető gépet a kis fürkész, hanem amit a kiínai elnök csak kíván bármit bármennyiért
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2020.10.19 10:13

Ezzel menti ki a rabolt javakat a vajda? Kellett ez, mint szar a zsebbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2020.10.19 09:43

Ha még egyszer pénzhiányról lefetyel itt valaki, kérem, azonnal kisérjék a kivégzőfalhoz ! A költségvetés teljes hiánya, a parlament teljes negligálása - ez meg győzze már mg a nagyfejű néppártiakat, hogy ideje orbánékat meneszteni ! Egy ennyire felelőtlen, cinikus bagázs mindenkire bajt hoz, ha a piti gyilkosokat letartóztatják, ezek sem úszhatják meg ép bőrrel !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html