Letiltották a veszélyes orosz utasszállítókat

Felfüggesztette a Szaratovszkije Avialinyii gépeinek és valamennyi légitársaság An-148-as típusú utasszállítójának repülését kedden az orosz közlekedésbiztonsági hatóság (Rosztransznadzor) - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. március 20. kedd, 15:55
Fotó: AFP

A hatóság azt követően döntött így, hogy szúrópróba-szerű ellenőrzést tartott a Szaratovszkije Avialinyii légitársaságnál, amelynek egy An-148-asa február 11-én lezuhant Moszkva közelében. Bejelentették azt is, hogy április 27-ig a szaratovi cég személyzetét újabb teszteknek és ellenőrzéseknek vetik alá.

A Szaratovszkije Avialinyii gépparkja a katasztrófa előtt hat An-148-asból, ugyanennyi Jak-42-eseből és két  Embraer-190-esből állt.

A légitársaság Orszkba tartó An-148-asa február 11-én négy perccel a felszállása után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép lezuhant, 65 utasa - köztük három gyermek - és hatfős személyzete életét vesztette. A gép feketedobozainak vizsgálata megállapította, hogy a mérőműszerek - feltehetően a jegesedés miatt - eltérő repüléssebességi adatokat mutattak, ami hozzájárult a balesethez.

A kép forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK