Nagyot csökkent a legendás farmergyártó profitja

Több mint a felére csökkent a farmergyártó Levi Strauss (Levi's) negyedéves nyeresége, részben a márciusban végrehajtott részvénykibocsátás költségei miatt.
Szepesi Anita, 2019. július 11. csütörtök, 17:23
Fotó: Pixabay

A Levi's a május 26-án záródott pénzügyi második negyedévét az elemzői várakozásoknak megfelelően 28,2 millió dollár, részvényeként 7 cent adózott eredménnyel zárta az egy évvel korábbi 74,9 millió dollár, részvényarányosan 19 cent profit után.

A Levi Strauss részvényeivel több mint három évtized kihagyás után március 21-ike óta lehet ismét tőzsdén kereskedni, miután 36,7 millió részvényt dobott piacra, papíronként 17 dolláros áron. A részvénykibocsátás 29 millió dollárjába került a cégnek - írta az MTI.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 69,3 millió dollár volt, alulmúlta az egy évvel korábbi 83,4 millió dollárt.

A pénzügyi második negyedévben a Levi's bevétele 5 százalékkal, 1,31 milliárd dollárra nőtt, meghaladta az elemzők által várt 1,29 milliárd dollárt.

A Levi's a pénzügyi második fél évre bevételnövekedésének a lassulásával számol, különösen az Egyesült Államokban. Tavaly a Levi Strauss bevételének a 45 százaléka már az Egyesült Államokon kívülről származott.

HOZZÁSZÓLÁSOK