Dugába dől a Facebook nagy terve?

Fogyatkoznak a Facebook által korábban bejelentett kriptovaluta, a Libra támogatói, miután az eBay és a Stripe után pénteken a Mastercard is bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a Libra bevezetésének előkészítésében - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. október 12. szombat, 14:20
Fotó: MTI/EPA

A legnagyobb amerikai internetes fizetéseket bonyolító oldal, a Paypal a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a Librából. Az eBay azt írta, hogy nagyon tisztelik a Libra elképzelését, de a továbbiakban nem vesznek részt az előkészítést folytató szervezet tevékenységében. Az Ebay és a Stripe kiválását a Libra Szövetség is megerősítette. A Mastercard kiválását a The Wall Street Journal írta meg az MTI szerint.

A korábban bejelentett Librával a Facebook célja az, hogy 2020 júniusában, a többi részt vevő céggel közösen globális kriptovalutát hozzanak létre, ám a terv több ország ellenállásába ütközött, akik szabályozóként egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel a tisztázatlan monetáris szabályozói háttérrel működő, globális alternatív fizetőeszköz gondolatát.

Németország és Franciaország a múlt hónapban bejelentette, hogy nem fogják megengedni, hogy a Libra működni kezdjen az egységes európai pénzügyi piacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK