Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat közleménye szerint a Fude + Serrahn nevű tejfeldolgozóval együttműködésben készített termék rutinellenőrzése során egyes bevizsgált mintákban Aeromonas hydrophila baktériumot mutattak ki, amely egészségi ártalmakat, például hasmenést okozhat.

Az 1,5 százalékos zsírtartalmú tejet számos kereskedelmi lánc forgalmazta, köztük az Aldi Süd, amely Milfina márkanévvel, és a Lidl, amely Milbona márkanévvel árusította. A visszahívás több gyártási sorozatot érint, a Milfina tejeknél a 2019.10.10. és a 2019.10.14. minőségmegőrzési idejű, a Milbona tejeknél a 2019.10.13., a 2019.10.14., a 2019.10.16. és a 2019.10.18. minőségmegőrzési idejű tételt.

A közlemény szerint a forgalmazók már levették az érintett tételeket az üzletek polcairól, a visszavitt termékek árát pedig nyugta nélkül is megtérítik a vásárlóknak.

A DMK saját adatai szerint Németország vezető tejfeldolgozó szövetkezete, több mint 7000 főt foglalkoztat, éves árbevétele 5 milliárd euró (1675 milliárd forint) felett van. Évente nagyjából 8 milliárd kilogramm tejből készítenek termékeket, saját márkái, köztük a Milram és a Humana mintegy 100 országban ismertek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az MTI érdeklődésére közölte: az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül nem érkezett jelzés arról, hogy Magyarország érintett lenne az adott termék visszahívásában. A hivatal felvette a kapcsolatot a megjelölt forgalmazókkal, ennek eredményeképp az derült ki, hogy a két cég Magyarországon forgalmazott friss tejtermékei nem érintettek a problémában. Az eseményeket figyelemmel kísérik, szükség esetén intézkednek - írta a hivatal válaszában.