Kiadta a Lidl a tűzparancsot a műanyagzacskó-háborúban

A Lidl bejelentette, hogy németországi üzleteiben megjelentek a tüllből készült zsákok, amelyekbe zöldséget és gyümölcsöt lehet majd pakolni.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 9. hétfő, 17:08
Fotó: Shutterstock

Az augusztus végén elindult kampány 3200 üzletben teszi lehetővé a zsákok megvásárlását - írja az origo.hu az ESM Magazin cikkére hivatkozva. A mosható poliészter zsákocskák 49 eurócentbe kerülnek, és darabonként akár 5 kilogramm gyümölcsöt és zöldséget is elbírnak.

Ez az újdonság lehetővé teszi a diszkontlánc számára, hogy csökkentse hálózatában az egyszer használatos csomagolóanyagok mennyiségét.

A kezdeményezés nem csupán a német piacot érinti, hiszen augusztusban belgiumi áruházaikban már megjelentek ilyen zacskók, Írországban pedig még ebben a hónapban szintén bevezetik az újdonságot.

A Napi.hu korábban megírta: a Waitrose brit boltlánc csomagolásmentes termékekkel kísérletezik. A megoldás lényege, hogy az érintett Waitrose-boltokban mindenki saját maga szedheti össze a termékeket, többek között zöldségeket, gyümölcsöket, tésztákat vagy éppen bort és rakhatja a saját edényeibe, zacskóiba, üvegeibe.

HOZZÁSZÓLÁSOK