Leépítést tervez a lengyel légitársaság

Csoportos létszámleépítésre készül a LOT Polish Airlines 2021 elején, a társaság 300, alkalmazotti státuszú dolgozójától válik meg - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. december 31. csütörtök, 15:57
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A vállalat vezetése szerdán küldött értesítést a szakszervezeteknek.

Az egyéni vállalkozóként dolgozók szerződéseinek felmondásáról jelenleg nincs szó - a magyar személyzet jelentős részét is ebben a formában foglalkoztatják -, de pilótáktól, légiutaskísérőktől és földi dolgozóktól is megválik a légitársaság.

A vállalat menedzsmentje a munkahelyek megtartása érdekében az elmúlt időszakban költségcsökkentési programokat hajtott végre, ebben a legjelentősebb tétel a repülőgépflottát lízingelő külföldi cégekkel történő megegyezés volt a fizetési kötelezettségek könnyítéséről - olvasható a portálon.

Bár a pontos elbocsátási létszám még nem ismert, a 300 fő elenyésző ahhoz képest, amilyen leépítések voltak az iparágban. A LOT 1 600 embert alkalmaz teljes munkaidőben, köztük 270 pilótát, több mint félezer légiutas-kísérőt és 700 feletti földi dolgozót. Ennek duplája dolgozik egyéni vállalkozói szerződéssel a légitársaságnál.

HOZZÁSZÓLÁSOK