Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A programsorozaton immár 420 közgyűjtemény 2200 programot kínál - mondta az MTI szerint Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az esemény hivatalos megnyitóján. Az esemény a muzeológusok, múzeumi dolgozók több hónapos munkájával, valamint más kulturális intézmények és művészeti együttesek összefogásával valósult meg. A programok itt érhetők el.

A programok közül kiemelte a Mezőgazdasági Múzeumban látható kaszkadőrbemutatót, amely a Fővárosi Nagycirkusz együttműködésével jött létre. Celldömölkön a Vulkánpark Látogatóközpont, míg a budapesti Elektrotechnikai Múzeumban izgalmas, innovatív tárgyak várják a látogatókat.

A fővárosban idén is egységes karszalaggal lehet minden helyszínt és programot látogatni. A karszalagokkal ingyenesen használhatóak a BKK hét útvonalon közlekedő múzeumi körjáratai.

A rendezvény idei fővárosa Pécs, ahol tizenkét helyszínen mintegy száz programra várják a látogatókat.

A Múzeumok éjszakáján tekintheti meg először a közönség a nemrég helyreállított és átadott Mithrász-szentélyt, a programokat is e téma köré csoportosították - mondta Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park igazgatója. Szombaton éjjel kettőig fáklyás tárlatvezetés, állatcsonttal foglalkozó régész állatcsont kirakós bemutatója, koncertek, csillagászati bemutató és ökörsütés várja a látogatókat. A programsorozatot egy római kori temetkezési bemutató zárja - tette hozzá az igazgató.

Lopott műkincsekkel teli villát találtak Rómában - ezt a cikket olvasta?

A képen a Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület gladiátora az óbudai Aquincumi Múzeumban. Forrás: MTI Fotó/Mónus Márton.