Magasabb profitot vár a Continental

Első negyedéves nyereségének közel 20 százalékos növekedése után megemelte éves eredményelőrejelzését is a Continental AG gumiabroncsgyártó és autóiparialkatrész-beszállító konszern - idézi az Automotive News Europe hírportál a Bloomberg hírügynökség cikkét.
MTI-Eco, 2014. április 25. péntek, 19:56
Fotó: Reuters

A kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) összehasonlítható alapon (akvizíciós hatások nélkül) 953 millió euró lett az idei első negyedévben. A magyarországi gyártóbázissal is rendelkező Continental részvényeseinek közgyűlése előtt közzétett előzetes adatok szerint az első negyedévben az értékesítési árbevétel 4 százalékkal 8,4 milliárd euróra emelkedett.

A Continental az eredménye javulásának tükrében éves eredmény előrejelzését is megemelte. Az éves EBIT eszerint az értékesítési árbevételnek legalább a 10,5 százaléka lesz az előző prognózisban kilátásba helyezett 10,0 százalék helyett.

A Continental sorban az ötödik egymást követő évben célozza meg az újabb értékesítési rekordot. Tervét a tavalyi eredményét is nagyban javító parkoló asszisztens rendszerei és fékelektronikai berendezései piaci sikerére alapozza. A Continental a vezetésbiztonságot javító, a károsanyag-kibocsátást csökkentő és a járműkommunikációs-rendszerek fejlesztésére összpontosítva kíván az autópiac forgalmát meghaladó növekedést elérni.

A még januárban tett előrejelzésében a Continental az idei évre forgalmának az autópiac egészére jelzett 2,5 százalékosnak a kétszeresét, 5 százalékos növekedését, 35 milliárd euró elérését helyezte kilátásba.

A Continental autóipari függőségének enyhítését szem előtt tartva a ContiTech műanyagipari üzletág megerősítése érdekében az idén februárban 1,4 milliárd euróért megvásárolta a Veyance Technologies vállalatot a Carlyle Group-tól. A futószalagokat és tömlőket gyártó amerikai Veyance 28 százalékról 32 százalékra növeli meg a Continental nem autóipari beszállításból származó bevételének részarányát. A konszern ezt a részarányt legalább 40 százalékra tervezi növelni további akvizíciók segítségével.

A Continental május 6-án teszi közzé első negyedéves eredménybeszámolóját.

HOZZÁSZÓLÁSOK