A Dorsum lakossági brókeri funkcionalitásával bővül a Misys FusionBanking Essence digitális csatornák szoftvere - jelentette be a Misys közleményében. Alex Bray, a MiSys igazgatója ( a bejelentés kapcsán kiemelte, mivel a digitális bankolás már széles körben elterjedt, az online befektetési szolgáltatásokkal tűnhetnek ki versenytársaik közül a bankok. A bankokat ezzel egy lépéssel a versenytársaik előtt tarthatjuk, és segíthetünk nekik, hogy az ügyfeleik elvárásainak meg tudjanak felelni.

Kő Róbert, a Dorsum vezérigazgatója hozzátette: A digitális eszközök növekvő népszerűsége megköveteli a bankoktól, hogy átfogó digitális megoldásokat nyújtsanak az ügyfeleiknek. Az ügyfelek igényei messze túlmutatnak az egyszerű online banki szolgáltatásokon, ahogy mind többen követelik meg a hozzáférést ezen a csatornán keresztül a befektetései portfóliójukhoz is. A megoldásunkat kifejezetten erre a piacra terveztük, amivel a Misys digitális banki szolgáltatása tovább bővülhet.

A Dorsum megoldásával a bankok ügyfelei tőzsdén kereskedett és tőzsdén kívüli eszközöket is vásárolhatnak, részvényeket, kötvényeket és befektetési alapokat egyaránt, illetve áttekinthetik portfóliójukat és nyitott pozícióiakt, nyereség/veszteség tranzakciós történetüket közvetlenüll a netbankjukban. A megoldás kockázatfelmérő funkcionalitással is rendelkezik, így az ügyfelek a nekik megfelelő kockázati profilú befektetéseket választhatnak, és ezzel a MiFID szabályozásnak is megfelelhetnek a bankok.