Magyar leánya vigasztalja a Tescót

Az online értékesítés erősödését leszámítva nem valami jól sikerült a karácsonyi szezon hazai piacán a Tescónak. Európában javul a vállalat teljesítménye, a lengyel és a magyar leányvállalat pozitív például szolgálhat a cégcsoportban.
Napi.hu, 2014. január 9. csütörtök, 10:24
Fotó: Napi.hu

Nagy-Britanniában 2,4 százalékkal csökkent a Tesco legalább egy éve nyitva tartó áruházainak forgalma a január 4-ét megelőző hat hétben. Elsősorban az élelmiszer-piacon küszködött kihívásokkal a szigetország legnagyobb áruházlánca. A nemzetközi cégcsoport árbevétele változatlan árfolyamokon számolva 0,7 százalékkal zsugorodott, főként a Thaiföldi politikai válság miatt.

Európában 0,8 százalékos lemorzsolódást szenvedett el a Tesco legalább egy éve nyitva tartó boltjaiban, változatlan árfolyamokon számolva, ám ez jobb a harmadik negyedéves teljesítménynél. Lengyelországban és Magyarországon nőtt a legalább egy éve nyitva tartó áruházak forgalma.

A vállalat sajtóközleményéből az is kiderül, hogy a karácsonyt megelőző öt napban több mint egymilliárd font (1,21 milliárd euró) forgalmat bonyolított le a Tesco. Erre az időszakra esett a legnagyobb forgalmat hozó nap. A saját márkás termékek értékesítése felülmúlta az egyéb márkás árucikkekét. A Grocer 33 fogyasztói magazin "karácsonyi kosár" összehasonlításában az amerikai Wal-Mart brit leányát, az Asdát is legyőzve első lett a cég.

Nagy-Britanniában 14 százalékkal, 450 millió fontra ugrott az internetes eladásokból befolyó bevétel a január első hetét megelőző másfél hónapban. Élelmiszerekre több mint hárommillió online-megrendelés érkezett, ami 11 százalékos plusz egy év alatt. A cégvezetés tapasztalatai szerint a felújított hipermarket viszonylag jobban teljesítettek felfrissítésre váró társaiknál. A Tesco sokat vár az átalakításoktól, ezen belül különösen az élelmiszerpultok körüli kiszolgálás javításától.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.09 12:47

Új üzletpolitika kell ...,több hazai beszállító KKV kell 50 km-es körzeten belül !!!!!!..és ez minden láncra legyen igaz !!! ..így lesz több munkahely ,nem???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

htszht, 2014.01.09 11:40

Most ez hogy is van?...most akkor van fogyasztás növekedés vagy a tesco is politikai indokból hazudik és manipulálja az adatait.
Igaz ma ezt üzente az angoloknak és lengyeleknek: a tesco nem politizál a tesco kereskedik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.01.09 11:33

Magyarul a gagyi szarokkal lehetett kaszálni. Megszokta már a nép...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html