Magyar utasok ragadtak a torontói reptéren

Kétszáz utas, köztük magyarok ragadtak a torontói repülőtéren, miután a görög SkyGreece légitársaság törölte budapesti járatát.
MTI-Eco, 2015. augusztus 27. csütörtök, 14:16
Fotó: Reuters

Kertész Tímea, akinek három gyereke is Torontóban ragadt a járattörlés miatt, az MTI-nek azt mondta nem tudnak elérni senkit, sem Torontóban, sem Görögországban. A járat törlését is onnan tudták meg, hogy kiírták az információs táblán. Hozzátette: a gyerekeknek csütörtökön kellett volna Budapestre érkezniük. Közölte: a törlés miatt a lengyel LOT légitársaság járatára vettek jegyet, és feljelentésen gondolkoznak, mert ez 750 ezer forint többletkiadást jelent.

Kovács Julianna, a SkyGreece magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy semmilyen hivatalos információt nem kaptak sem Torontóból, sem Athénból, azt sem tudni, hány utasról van szó és mi fog történni velük. Azt javasolta, hogy az utasok várjanak 1-2 napot, majd keressék meg a magyarországi képviseletet, mivel volt már példa arra, hogy csütörtök helyett vasárnap indította el a légitársaság a járatot. Hangsúlyozta, hogy másik járatra jegyet mindenki csak saját felelősségre vegyen, mert nem tudni, hogy a SkyGreece annak árát később megtéríti-e.

Az MTI telefonon próbálta elérni a társaság görögországi központját, de csütörtök délig a hívásokra senki nem válaszolt.

A kanadai görögök által alapított athéni központú SkyGreece-t azért indították el tulajdonosai, hogy összeköttetést teremtsenek a torontói görög diaszpóra és Görögország között. Jelenleg két repülőgépet bérelnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.08.28 00:45

Az is nagy marha aki görög légitársasággal utazik. Teljesen linkek, megbízhatatlanok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.08.27 15:03

Ne tessenek már felrevezetni a szegény károsultakat.

Az Eurpai Bíróság döntése értelmében a fogyasztói szerződés fogyasztója ( az utas ) a célpontországban, vagyis Magyarországon, beperelheti a légitársaságot az okozott károkért.

És meg is fogják neki ítélni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html