Magyar vezető került az osztrák multi cég élére

A Trenkwalder International AG felügyelőbizottsága azonnali hatállyal Pataki Károlyt nevezte ki a cégcsoport vezérigazgatójának.
Napi.hu, 2013. december 20. péntek, 09:51
Fotó: Napi.hu

A 48 éves gazdasági szakember 2012 áprilisától a Trenkwalder International AG közép- és délkelet-európai régiókért felelős értékesítési igazgatói posztját töltötte be, emellett a társaság igazgatóságának is tagja volt.

A Trenkwalder már most piacvezető Ausztriában, Magyarországon és a Fekete-tengeri régióban, miközben vezető személyzeti szolgáltató számos további európai országban - jelentette ki Pataki.

A szakember 2011 óta az Európa 19 országában jelen lévő, 70 ezer embert foglalkoztató Trenkwalder AG személyzeti szolgáltató cégcsoport igazgatósági tagja, emellett 2012 áprilisától a közép- és délkelet-európai régióért felelős értékesítési igazgatója. Korábban a Prinzhorn Holding alkalmazásában töltött be vezetői pozíciókat: 1997-től a konszern tulajdonában lévő Dunapack Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt. Ezt követően a Prinzhorn Holding pénzügyi igazgatója, majd 2008-tól a csomagolóanyag-gyártási ágazat vezérigazgatója volt. Egyetemi diplomáját a Berlini Közgazdasági Egyetemen szerezte, 2002-ben MBA-fokozatot szerzett, 2010-től a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem gazdaságpolitikai tanszéke doktori iskolájának tagja. Emellett 2008-tól az Osztrák-Magyar Társaság elnöke, illetve az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikai PARES Strategic Platformjának tagja.

A Magyarországon 18 éve jelenlévő, 16 irodával működő Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.-nek a munkaerő-kölcsönzésben mintegy 10 százalék a piaci részesedése, több mint 8 ezer kölcsönzött munkavállalójával hetedik éve piacvezető, ezzel az ország kilencedik legnagyobb foglalkoztatója. A munkaerő-közvetítők rangsorában 308 fős elhelyezési számával és 174 millió forintos árbevételével a 10. helyet foglalja el.

HOZZÁSZÓLÁSOK