Magyarázkodik a Gazprom

A Gazprom csak a szerződéses minimumot tudja földgázból leszállítani Lengyelországnak, a megemelt rendeléseket nem képes kielégíteni - számolt be hétfőn a lengyel PAP hírügynökség a Gazprom szóvivőjére hivatkozva.
MTI-Eco, 2014. szeptember 15. hétfő, 11:30
Fotó: Reuters

(A lengyelek) a maximális mennyiséget kérik, de mi csak a napi minimumot tudjuk szállítani - közölte a szóvivő anélkül, hogy megindokolta volna a döntést.

Orosz médiajelentések szerint a Gazprom szolgáltatási szerződései lehetővé teszik a csökkentett szállítások miatt kieső mennyiség későbbi időpontban történő kompenzálását. A szerződések egyúttal rögzítik azt a minimális napi mennyiséget is, amit a Gazprom köteles leszállítani, valamint azt a maximális napi mennyiséget, amit meg lehet rendelni tőle.

Politikai elemzők szerint Oroszország csökkentett gázszállításokkal próbálja elvenni az EU kedvét újabb szankciók életbe léptetésétől - írja a PAP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.15 12:07

...mer szeretik a lengyeleket, de ez a szeretet olyna Zsirinovszkij-szerű..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html