Magyarok adatait adta ki a Facebook

Világszerte egyre kíváncsibb az állampolgárokra sok kormányzati szerv. Idén minden korábbinál több magyar került célkeresztbe - írta a hvg.hu.
Domokos László, 2017. december 19. kedd, 09:52
Fotó: Shutterstock

Míg a tavalyi második félévben 64 279 kormányzati adatkérés érkezett be a Facebookhoz, az idei év első felében 78 890 - derül ki a Facebook a most publikált átláthatósági jelentéséből.

A kormányzati szervek információéhsége itthon is nőtt. Egy éve 230 felhasználói fiókkal kapcsolatban kapott magyar adatigénylést a Facebook, fél éve 216 felhasználóról szólt a fáma, addig a friss jelentés már 234 kérvény esetében összesen 390 felhasználó adatait érinti - írta a portál.

Az így kiadott információ vonatkozhat a felhasználóra, annak IP-cím szerinti tartózkodási helyére, illetve tartalmazhatja az általa küldött vagy fogadott üzeneteket is.

Négy alkalommal sürgősségi adatkéréssel élt valamely állami hatóság, ezek összesen 30 felhasználót érintettek. A Facebook a négyből csupán az egyik kérvényt ítélte jogosnak.

Címlapkép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.12.19 11:27

Ja csak a fideszqrmány nem akar válaszolni a sajtó kérdéseire, sőt képviselők kérdéseire sem.
Ez egy igazi bunkó qrmány.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html