Az ügyletek közül a miskolci, felépítménnyel bíró ingatlan mintegy félmilliárd forintos vételárát az Appeninn Holding már kifizette; itt az Aldi saját beruházásban építi át az ingatlant, majd bérbe veszi az Appeninn projektcégétől - közölte az Appeninn.

Emellett várhatóan további zöldmezős beruházásokra is sor kerül; az Appeninn szerződést kötött két vidéki ingatlanra. Az Egerben és Biatorbágyon található ingatlanokon a társaság saját kivitelezésben épít áruházat hosszú távú bérbeadási céllal. Az elkövetkező öt évben megvalósuló tranzakciók értéke egyenként 3-5 millió euró között mozog.

Az Appeninn a közelmúltban tette közzé növekedési stratégiáját, amelynek egyik jelentős eleme kiskereskedelmi ingatlanok fejlesztése Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban. A most bejelentett ügylet szerves része ennek a fejlesztési stratégiának - közölte a vállalat. (Megjött a Tesco ellencsapása: aggódhat a Lidl és az Aldi.)

Mészáros Lőrinc az Appennin Holding Nyrt.-ben tavaly augusztus 25-én szerzett tulajdont, majd december 20-án többségi tulajdonos lett.