Magyarország húzta vissza a Telenort

Csoportszinten ugyan javított eredményein a Telenor és a várakozásokat is felülmúlta, dán és magyar részlegei azonban visszahúzták az eredményt.
Kasnyik Márton, 2012. július 24. kedd, 21:52
Fotó: Napi.hu

A norvég távközlési vállalat árbevétele a második negyedévben 25,36 milliárd norvég koronát (3,44 milliárd euró) tett ki, pontosan annyit, mint egy évvel korábban. Az EBITDA azonban 7,5 milliárd koronáról 8 milliárdra ugrott. A nagyobb divíziók közül egyedül Dániában és Magyarországon esett a Telenor bevétele − Norvégiában, Svédországban, Pakisztánban és Indiában viszont jelentős javulást ért el a cég. A magyar leány árbevétele 1,16 milliárd koronáról 0,96 milliárdra esett az időszak során.

Az érdekesebb fejlemények azonban az egész iparágat átszövő korrupciós ügybe keveredett indiai részlegnél vannak. Egy év alatt csaknem megduplázta az itt elért árbevételét a Telenor, az indiai hatóságok vizsgálatai nyomán viszont az a veszély fenyegeti, hogy megvonják működési engedélyét. Gyorsjelentésében továbbra is elképzelhetőnek tartotta a cég, hogy ki kell vonulnia leggyorsabban fejlődő piacáról, elképzelhető ugyanis, hogy az augusztusban induló újabb engedélyeztetési eljárás során túl nagy árat kellene fizetni a további működésért.

A 150 millió felhasználóval rendelkező vállalat azt is bejelentette, hogy részvényeinek 3 százalékát, 46,8 millió darabot visszavásárol, a program nagyjából 4,7 milliárd koronába kerül. A Telenor idén már kifizetett 7,9 milliárd korona osztalékot is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2012.07.24 22:42

"Egy év alatt csaknem megduplázta az itt elért árbevételét a Telenor, az indiai hatóságok vizsgálatai nyomán viszont az a veszély fenyegeti, hogy megvonják működési engedélyét."

Ahh, biztosan túl tisztességes...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html