Mintegy 47,5 millió eurós (14,7 milliárd forintos) beruházást hajtott végre Magyarországon az Adient, hogy kielégíthesse a közép- és kelet-európai autógyártók által támasztott növekvő keresleti igényt. Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását. Móron mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztatnak, de amint az új üzem eléri teljes kapacitását, körülbelül 200 új dolgozó felvételére lesz lehetőség.

A mintegy 12 ezer négyzetméteres csarnokban a legmodernebb technológiát használva gyártják majd a BMW és a Daimler felszereléseit. A már meglévő üzemben különböző ügyfeleknek - például a Daimler, a BMW és Rolls Royce, a Renault, a Nissan vagy a VW-csoport - számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket állítanak elő a jövőben is.

Az Adient 2006 óta van jelen Magyarországon. A vállalat három telephelyén - Móron, Mezőlakon és Kecskeméten - több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat. A világ egyik vezető autóülés gyártójaként globálisan 86000 alkalmazottat foglalkoztatva 237 üzemben, 33 országban. Évente 25 millió járműhöz gyárt alkatrészeket.

Magyarországon több autóipari beszállító és gyártó is bővítéseket hajt végre. A gazdasági növekedés motorja maradhat a szektor a várakozások szerint.