Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint másfél millió aláírás gyűlt össze a világ legnagyobb és legnépszerűbb pornóoldala, a Pornhub lekapcsolásáért - írja a Mérce. Az aláírók elfogadhatatlannak tartják, hogy a weboldal nem ellenőrzi a feltöltött tartalmakon szereplők életkorát és beleegyezését, az embercsempészet, nemi erőszak és gyermekpornográfia áldozatául esett lányok és nők szerepeltetése miatt pedig követelik az oldal leállítását, a vezetőség elszámoltatását.

Számos eset látott napvilágot az elmúlt hónapokban, hogy a Pornhubra feltöltött tartalmakon valójában kiskorúak és embercsempészet áldozatául esett nők szerepelnek - ezen esetek köztudomásúvá tételéért indította el Laila Mickelwait aktivista és az Exodus Cry emberkereskedelem-ellenes szervezet a Traffickinghub kampányt. A kezdeményezért mostanra több mint 300 további szervezet és 192 ország aktivistái támogatják.

Bár a Pornhubot birtokló Mindgeek azt állítja, elkötelezettek amellett, hogy felszámolják a nem konszenzusos és 18 év alattiakat szerepeltető anyagokat, a petíciót indító aktivisták hangsúlyozzák: bárki megnézheti, mindössze egyetlen email-cím kell ahhoz, hogy bárki új videót töltsön fel bárkiről. Még a "ellenőrzött" státuszú, kék pipával rendelkező pornószínésszé váláshoz sem szükséges semmiféle életkort igazoló irat feltöltése - elegendő egyetlen fotó, amelyen az illető együtt szerepel egy papírdarabbal, amin a pornhubos felhasználóneve szerepel.