Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már több mint ezer dolgozója van a kecskeméti Mercedes-Benz gyárnak. Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ennek kapcsán elmondta, hogy 2010 végén kereken 700 dolgozót számlált a gyár. Még ebben az évben megháromszorozza ezt a létszámot. "Nagyon jó úton járunk, hiszen eddig minden pozícióra megfelelő szakembereket tudtunk alkalmazni. A következő 8 hónapban további ezer munkatárssal bővül csapatunk." Ebben az évben elsősorban a gyártás területére keresnek embereket, akiket elsősorban Kecskemét tágabb környezetéből toborznak.

A gyár dolgozóinak megfelelő továbbképzéséhez saját oktatási központ áll rendelkezésre, ugyanakkor sokan vesznek részt oktatáson a németországi Mercedes-Benz gyárakban is. A későbbiekre nézve is biztosítva látszik a megfelelő szakember utánpótlás: A kecskeméti főiskolával kötött stratégiai együttműködés, valamint a Kecskeméti Önkormányzat, a Bács-Kiskun megyei Ipari- és Kereskedelmi Kamara és tíz helyi cég között kötött megállapodás a duális szakképzés bevezetésére mind ennek a célnak az elérését hivatottak segíteni.

A gyártócsarnok műszaki felszerelésének befejezése után - az első üzemekben már májustól - indul azok próbaüzeme. Júliusig befejeződnek ezek a tesztek, és szeptembertől a gyártási folyamat különböző fázisainak tesztelése következik. Ezek során az első tesztautók is elkészülnek, és a gyártás egész rendszerét a márkának megfelelő csúcsminőséghez optimalizálják. Ezzel az utolsó lépéssel minden feltétel teljesül, hogy az első ügyfélautók a terveknek megfelelően jövő év első negyedévében legördülhessenek a gyártósorról.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, ami a Daimler-Konszern Mercedes-Benz kompaktjáműveinek központja, gyártási megállapodást köt. Magyarországon a jövőben az összesen négy új kompaktautóból kettőt fognak gyártani, amelyeket a mai Mercedes-Benz A- és B-osztályának utódgenerációjaként tartanak számon. A márka ezzel a prémium-kompaktautó-szegmensben kibővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg.