Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nielsen legújabb felmérése szerint január és augusztus között az okostelefon-vásárlások 32 százalékát az Android-rendszerrel működő készülékek adták. Az Apple operációs rendszerével, az iOS-szal, illetve a BlackBerry RIM-platformjával "hajtott" telefonok forgalmi részesedése 25, illetve 26 százalék volt ez idő alatt - öszegezte a felmérés eredményeit a CNet.com.

2009 év végén az iPhone 32, a BlackBerry 34, az Android pedig mindössze 14 százalékos forgalmi részesedéssel bírt a piacon.

Az informatikai portál szerint a Google által fejlesztett Android operációs rendszer sikerének titka a különböző gyártók által egyre-másra piacra dobott készülékekben keresendő. Az elmúlt időszakban a Samsung mellett a HTC is előrukkolt új, Android alapú okostelefonjával (előbbi a Galaxy S szériáját mutatta be, utóbbi a T-Mobile-lal közösen dobta piacra a G2-es készülékét), de hamarosan a boltokba kerül a Motorola új okostelefonja, valamint a HTC és a T-Mobile másik közös fejlesztése, a MyTouch új generációja is.

Az Android térhódítása ellenére továbbra is a BlackBerry a legnépszerűbb okostelefon a piacon, 31 százalékos piaci részesedéssel, s az Apple a második, a torta 28 százalékával. Az Android térnyerése azonban tagadhatatlan, a Google op-rendszerével futó telefonok mára a piac 19 százalékát adják.